UP TRAFFIC

Friday, 28 May 2010

MFB untuk umat islam,ganti facebook..

assalamualaikum...

petikan dari UTUSAN MALAYSIA-29 MEI 2010

....Sekumpulan pakar Teknologi Maklumat (IT) yang terdiri daripada enam orang muda dari Lahore,melancarkan laman web sosial di alamat www.millatfacebook.com selase lalu bagi membolehkan umat islam berinteraksi antara satu sama lain selain menentang tindakan kufur.

Usaha itu diadakan setelah mahkamah Pakistan menghalang penggunaan Facebook di negara itu sehingga 31 Mei ini kerana tindakan mereka menganjurkan 'hari melukis karikatur Muhammad' yang dianggap satu tindakan kufur serta mencabul kesucian Islam.

Dikenali sebagai MFB seperti facebook yang sinonim dgn FB,pengasasnye berkate,kumpulan pakar IT itu sedang bekerja keras memastikan produk mereka dihasilkan sama seperti yang ditawarkan laman web sosial yang beroperasi di California itu.

Setiap ahli akan mempunyai wall masing-masing untuk memberi peluang kepada rakan-rakan memberi komen mereka.

.....begitulah petikan dari akhbar..bnyk lagi sebenarnye..klu nak tahu lebih lanjut..korang beli utusan malaysia atau gi je kat utusan online..
ader kot kat ctue..




p/s:mari buat MFB..br buat MFB..=)

Wednesday, 26 May 2010

dye kate..

salam semua..

post nie kali ini pendek dan padat..

gne citenye..

last week my mum gi dgr ceramah dato'fazillah khamsah kat mu0
(dato' datamg mu0 weyh..hehe)

tp malangnyer..

ak kerugian..

sbb x gi dngr..
(p/s:ak x tau weyh..hhuuuwwwaaahhh..)

my mum x btau..
sbb dier ingt ak x nk gi..
huhuhu..=(

xpe lar..
yang penting..
my mum bwk info yang bergune kat umah..

my mum ckp dato' tue kate..
b4 kte blk dari keje or dr tmpat lain lar..
ader lbh kurang 16 'nates' aka 'setan' menunggu kite..
(ade di sekeliling pntu umah lar kot)

jdi..
klu nk msuk umah tue..
bc bismillah dan senyum ketike msuk..
br lar sejuk hati korang..
xder lar nk mrh or bengang time blk umah sbb stress or wat so eva..
(p/s:jdi klu ader ank2 kecil yang sedang menunggu di depan umah utk bermain dgn anda walaupun waktu itu anda penat..silelah lyn karenah mereka..nk dapat keberkatan msuk umah x?..jdi senyumlah selalu..^_^)

2nd things..
IMPORTANT..
nk2 buat kaum adam..

dato' tue ckp lagi..
klu dah mkn..
bsuh lar pnggn msing2..
(klu nk tlong bsuh pnggn orang lain pun boleh..^_-)

klu kite bsuh pnggn kiter selepas mkn..
ibaratnye kite membasuh hati kite yang kotor..
(yelah kn..xkan bsuh pnggn makin kotor kan?? msti lar mkn bersih..)

(p/s:jd..kaum adam!sila cuci pnggn anda..jgn harapkan kaum hawa je..biar lar keberkatan tue ade untuk semua orang..)

tue jer di antara yang my mum dpt dngr..
mngkin rmai sngt..
n ddk pun kat belakang..
jd probability nk catat 100% ape yang dato' tue ckp mmg mustahil lar..

kesimpulannye..
rajin2 gi majlis ilmu..
untuk mengelakkan hati kite jadi keras..
seberape bnyk..
biar diri kite ader pengisian rohani..

p/s:jom same2 kite menghadirkan diri ke majlis ilmu..=)

(p/s:kalau ader info yang slh..sile betolkan..maceh
kalau terlajak bicara yang telah menyinggung mane2 pihak..
harap dimaafkan..upps!terlebey sudeyh..ngee)

Thursday, 20 May 2010

bercinta itu ape?

assalamualaikum w.b.t

petikan dari seorang hamba Allah..bername lelaki..

"Saya sama seperti orang lain, punya keinginan untuk menyayangi dan
disayangi. Walau bagaimanapun, tidak mudah bagi saya untuk jatuh
hati pada seorang wanita. Saya tidak mencari seorang wanita untuk
dijadikan kekasih, tetapi saya mencari seorang teman pendamping
hidup saya hingga ke akhir hayat saya. Seorang yang boleh
mengingatkan saya kiranya saya terlupa, dan yang paling penting
wanita yang amat saya percayai untuk mendidik anak-anak saya kelak
dan generasi yang akan lahir daripada keluarga kami nanti. Untuk
itu, sejak di bangku sekolah lagi saya telah letakkan beberapa
syarat bagi seorang wanita untuk hadir dalam hidup saya, dan dialah
orangnya.

Dalam masa beberapa bulan saya belajar di sebuah pusat pengajian
tinggi di Petaling Jaya, banyak perkara yang telah saya pelajari.
Yang paling penting buat saya ialah, bagaimana saya mula mengenali
wanita-wanita dalam hidup saya kerana saya sejak dari sekolah rendah
belum pernah bergaul secara langsung dengan seorang wanita pun dan
saya amat peka terhadap larangan pergaulan antara lelaki dan wanita
kerana saya bersekolah di sebuah sekolah menengah agama lelaki
berasrama penuh. Lantaran itu, saya tidak pernah punya hati untuk
memberi cinta atau menerima cinta walaupun peluang itu hadir
beberapa kali.

Saya mula mengenali si dia apabila kami sama-sama terpilih untuk
mengendalikan sebuah organisasi penting di tempat kami belajar.
Ditakdirkan Allah s.w.t, dia menjadi pembantu saya. Dari situlah
perkenalan kami bermula.

Dia seperti yang telah saya ceritakan, bertudung labuh dan sentiasa
mengambil berat tentang auratnya terutama stokin kaki dan tangannya.
Itulah perkara pertama yang membuatkan saya tertarik padanya. Dia
amat berhati-hati dalam mengatur butir bicaranya, bersopan-santun
dalam mengatur langkahnya, wajah yang sentiasa berseri dengan iman
dan senyuman, dan tidak pernah ke mana-mana tanpa berteman. Suaranya
amat sukar kedengaran dalam mesyuarat kerana dia hanya bersuara
ketika suaranya diperlukan dan tidak sebelum itu. Saya melihat dia
sebagai seorang mukminah solehah yang amat menjaga peribadinya dan
maruah dirinya. Saya tidak pernah bercakap-cakap dengannya kecuali
dia punya teman di sisi dan atas urusan rasmi tanpa dipanjangkan-
panjangkan. Saya seorang yang amat kuat bersembang dan sentiasa
punya modal untuk berbual-bual seperti kata teman saya, tetapi
dengan dia saya menjadi amat pemalu dan amat menjaga. Bagi saya,
itulah wajah sebenar seorang wanita solehah. Dia mampu mengingatkan
orang lain dengan hanya menjadi dirinya, tanpa perlu berkata-kata
walau sepatah.

Pada hari terakhir saya di sana, saya punya tugas terakhir yang
perlu saya selesaikan sebelum saya melepaskan posisi saya dan semua
itu melibatkan dia. Sebaik sahaja semua kerja yang terbengkalai itu
siap, saya mengambil peluang untuk berbual-bual dengan dia. Saya
bertanya perihal keluarga dan apa yang dia rasa bertugas di samping
saya untuk waktu yang amat sekejap itu. Alhamdulillah dia memberikan
respon yang baik dan dari situlah saya mula mengenali dengan lebih
dalam siapa sebenarnya pembantu saya ini. Namun, apa yang memang
boleh saya nampak dengan jelas, dia amat pemalu dan dia amat kekok
semasa bercakap dengan saya. Selepas itu barulah saya tahu, sayalah
lelaki pertama yang pernah berbual-bual dengan dia bukan atas urusan
rasmi sebegitu. Di situlah saya mula menyimpan perasaan, tapi tidak
pernah saya zahirkan sehinggalah saya berada jauh beribu batu
daripadanya.

Semasa saya berada di Jordan, saya menghubunginya kembali dan
menyatakan hasrat saya secara halus agar dia tidak terkejut.
Alhamdulillah, dia menerima dengan baik dan hubungan kami berjalan
lancar selama empat bulan sebelum saya balik bercuti ke Malaysia.
Kadang-kadang saya terlalai dalam menjaga hubungan kami dan dialah
yang mengingatkan. Dialah yang meminta agar kami mengehadkan mesej-
mesej kami agar tidak terlalu kerap. Semua itu menguatkan hubungan
kami dan bagi saya dialah teman hidup yang sempurna buat saya.

Walau bagaimanapun, sewaktu saya pulang ke Malaysia bulan lepas,
ummi dapat menghidu perhubungan kami. Saya tahu ummi tidak berapa
suka anak-anaknya bercinta tetapi saya tidak pernah menjangka ummi
akan menghalangnya. Tetapi perhitungan saya silap, amat silap.

Buat pertama kali, adik perempuan saya memberitahu ummi sudah tahu
perihal saya dan ummi tidak suka. Saya tidak pernah menganggapnya
sesuatu yang serius sehinggalah ummi bercakap secara peribadi dengan
saya pada satu hari. Saya masih ingat lagi kata-kata ummi yang buat
saya tak mampu membalas walau sepatah.

"I haven't found any entry in Islam that permit what you are doing
right now. I haven't heard from anyone that love before marriage is
permitted. But I know there's no relationship between male and
female except for what is very important and official between them.
So, may I know what kind of relationship you are having now and I
want to hear it from your mouth that it is legal in what you have
been learning until now."



"Not a single phrase, nor a word."

"My sweetheart, if you want to build a family, a faithful one, you
can never build it on what Allah has stated as wrong and proven
false by the way Rasulullah p.b.u.h has taught us. A happy and
blessed family come from Allah, and you don't even have anything to
defend it as blessed if the first step you make is by stepping into
what He has prohibited. You can't have a happy family if Allah
doesn't help you so, and you must know in every family that stands
until their dying day, they have Allah on their side. You can't
expect Him to help you if you did the wrong step from the very
beginning."


Saya tiada kata untuk membalas kerana semuanya benar. Saya tahu
kebenaran itu sudah lama dulu, tetapi saya tak mampu untuk melawan
kehendak nafsu saya sendiri. Saya akui, saya tertipu dengan apa yang
dipanggil fitrah, dan apa yang dipanggil sebagai keperluan manusia.
Cinta tak pernah membawa kita ke mana, andai cinta itu bukan dalam
lingkungan yang Allah redha. Tiada cinta yang Allah benarkan kecuali
selepas tali perkahwinan mengikatnya. Itulah apa yang telah saya
pelajari lama dahulu dan dari semua kitab Fiqh yang saya baca, tiada
satu pun yang menghalalkannya. Saya tahu kebenaran ini sudah lama
dahulu, tetapi saya tidak kuat untuk menegakkannya. Saya tidak mampu
untuk menundukkan kemahuan hati saya. Dan kata-kata ummi memberikan
saya kekuatan untuk bangkit kembali dari kesilapan saya selama ini.

Ummi berkata:

"It's not me who want you to make a decision like this, but Allah
tells you so."


Saya percaya, itulah yang terbaik buat saya dan dia. Dengan kekuatan
itulah saya terangkan kepadanya, dan alhamdulillah dia faham. Amat
faham. Walaupun air matanya seakan air sungai yang tidak berhenti
mengalir, tetapi dia tahu itulah yang terbaik buat kami. Dia meminta
maaf kepada ummi kerana menjalinkan hubungan yang tidak sah dengan
saya, tetapi ummi memberi isyarat, janganlah bimbang. Andai ada
jodoh kamu berdua, insya-Allah, Dia akan temukan kamu dalam keadaan
yang jauh lebih baik dari sekarang.

Hidup saya sekarang lebih tenang kerana tiada apa yang menggusarkan
hati saya lagi. Hidup saya lebih suci dan saya boleh bercakap
kembali tentang agama saya dengan lebih bebas tanpa dihantui oleh
perasaan berdosa. Bagi saya, dan dia, inilah saat untuk kami
muhasabah kembali diri kami dan kami betulkan kembali segala
kesilapan yang telah kami buat. Inilah saat untuk kami kejar kembali
cita-cita kami dan sediakan diri untuk menjadi seorang ibu dan ayah
yang berakhlak mulia dan berperibadi tinggi. Inilah masanya kami
insafi kembali keterlanjuran kami dahulu dan memohon moga-moga Allah
sudi maafkan kami.

Sesungguhnya Ya Allah, aku insan yang sangat lemah. Aku tidak mampu
melawan godaan syaitan yang tidak pernah jemu, juga hambatan nafsu
yang tidak pernah lesu. Ampunkanlah aku.

Walau bagaimanapun, perpisahan ini hanya untuk sementara. Saya telah
berjanji dengan diri saya sendiri, dialah yang akan jadi teman hidup
saya nanti. Sesungguhnya pencarian saya untuk seorang calon isteri
telah berakhir. Insan seperti dia hanya satu dalam seribu. Mana
mungkin saya melepaskan apa yang amat berharga yang pernah hadir
dalam hidup saya. Insya-Allah, sekiranya Allah s.w.t panjangkan
umur, sebaik sahaja saya tamatkan pengajian saya di sini, saya akan
kembali ke Malaysia dan melamarnya untuk menjadi permaisuri di hati
saya. Insya-Allah, saya akan setia menunggu saat itu, dan saya akan
berusaha sedaya-upaya saya untuk mengekalkan kesetiaan saya.

"Sekiranya kita telah bertemu dengan seorang insan yang amat mulia
sebagai teman dalam hidup kita, janganlah lepaskannya kerana kita
tidak tahu bilakah pula kita akan bertemu dengan insan yang
seumpamanya."


Siapakah lagi dalam dunia ini yang menjaga adab berjalan antara
lelaki dan perempuan sebagaimana yang ditunjukkan oleh Nabi Musa a.s
dan puteri Nabi Syuaib a.s beribu-ribu tahun dahulu?

(Dari kisah benar seorang hamba Allah)

p/s:insaf diri ini..walaupun Alhamdulillah msih tidak terjebak..

Wednesday, 19 May 2010

JANGAN putus asa!

assalamualaikum ..
pembuke bicare..
ader sebuah cerite ingn aku kongsikan..
bacelah..

"hah!banyk nie jer PNGK ak? xder peningkatan pun..errgghh!!
Nor rse geram,marah dan sedey..
semuanye bercmpur baur..
dier nangis seharian..
kenangkan result yang x seberape itu..

Mohd..
rakan baik nor bertnyekn Nor mengenai resultnye..
Nor keberatan nk memberitahu..
kerane malu dgn diri sendiri..
malu dgn rakan2 lelakinye..
Nor mule rse ader kekurangan pade dirinye..
kekurangan nye..
dye merasekan dier sebenarnye tidak cerdik seperti orang lain..

melihatkan response sebegitu dari Nor..
Mohd merase pelik dengan shabt baik nye yang sorang nie..
pada kebiasaanye..
nor xkan 'acting like that'..
sebab Mohd tau yang Nor seorang yang kuat dan tabah..
seorang yang mampu bangkit..
dye hairan..
mane 'Nor yang dahulu'?

kelihatan Nor msih sedey..
dye akhrnye luahkan pde shbt baiknye itu bhwe dye tertekan dgn resultnye..
dye x tau bagaimane nk hadapi mse hadpn nnti..
bagaimane laluannye ke universti nnti?

Mohd tau semua tue..
tp dye bertindak menenangkan keadaan..
dye berckp baik2..
dye menasihatkan Nor banykkn berdoa..
ALLAH pasti akan makbulkan..
dye mengingatkan bhwe "ALLAH ade berkate..'berdoalah pade ak,nescaye aku akan makbulkn'.."


Nor bertanye dgn soalan yang lgi extreme pulak..
"knpe ALLAH x makbulkan doa aku?"

Mohd mencelah..
"astagfirUllah AlAzim..jgn kau fikirmcm tue..tepis bisikan-bisikan syaitan seperti itu..Kau kene ingt msti ader hikmah di sebalik semua nie..Cuba kau fikir balik,bnyk hikmahnye dengan result yang kau dapat tu.."

terdetik penyesalan di hati Nor..
dye tahu dye berslah jika berkate begitue..
ape yang perlu dye lakukan adalah bersangke baik
dengan ALLAH


Melihatkan keadaan Nor yang begitu..
die menjawab dgn pnuh berhikmah..
"begini lah Nor..mari kite review balik hikmahnye.."

PERTAMA:Yang paling penting..percayelah,ALLAH syg kat kau sbnrnye.DIA rindu nak dengar kau bermunajat dan bermohon kepadaNYA.Dia xnak kau alpa dan lupe padaNYA bile kau dapat markah tnggi time tahun pertame.ALLAH syg kat kau..dier takot kau jadi ego dan sombong kalau kau x perlu berusaha dengan bersungguh-sungguh untuk dapat kejayaan.

KEDUA:Anggaplah ini didikan terus dari ALLAH.Study tu,nak kene sabar kan? Nak kene kuatkan semangat,lwan perasaan mengantuk,perasaan nak bermain-main.Kalau kite kurang berjaye,kite cube lagi..jadi jangan sekali-kali berputus asa.

KETIGA:Dalam proses study tu sendiri,kite kene latih diri kiter berdisiplin.Study untuk exam,kite kene buat jadual,dan patuh pde jadual itu kan?Jadi secare x langsung,sebenarnye ALLAH sedang melatih kite berdisiplin dan seorang yang bijak merancang.Bukan ke itu merupakan elemen yang amat penting untuk kite BERJAYE?

KEEMPAT:kite perlu ikhlas dalam belajar.Kite perlu menerima hakikat bahawe mungkin kite belum menguasai sepenuhnye subjek itu.Salah siape sebnrnye tue?
salah lecterur? salah sebb latihan x bnyk? Adakah kite belajar dengan niat yang ikhlas? kte phm ke semuanye? Atau kte hanye sekadar merenung lect note sdngkan fikiran ntah ke mane..tepuk dada tnye iman

Mohd berkate lagi..
"beginilah Nor..setkan dalam minda kau bhwe setiap satunye pasti ader hikmahnye.."

sebelum itu..
Mohd ader mengatakan pde Nor..
"what ever u get..i still want to say congrate! ko dah buat sehabis baik ko! ko dah usaha! xder sape yang berjaye tanpe menghadapi jatuh..jatuh dan bangun merupakan ujian kehidupan.."

p/s:kita sebagai seorang muslim tidak boleh berputus asa dari rahmat ALLAH..kite kene sentiasa berusaha dan buat yang terbaik dalam setiap ape yang kite kerjakan dengan mengharapkan redha dan barakah dari NYA.InsyaALLAH,kite akan mendapat ketenangan dan kegembiraan,bukan sahaje didunia,malahan di alam yang kekal nnti.."

Friday, 14 May 2010

setiap satunye berpenyakit..

assaalamualaikum..
pembuke bicare buat sang pembace..

diri ini x der lar arif mengenai agame..
tp jika ader sesuatu..
ak akn kirim kn di blog ini..

satu artikel yang dah lame terselit di bwh meje mkn...
br sekarang nk ku post kn..
huhu..
jahil sungguh..

NABI MUHAMMAD S.A.W BERSABDA:

"Bahawa segala sesuatu itu ader penyakit.PENYAKIT BICARA adalah BOHONG,

PENYAKIT ILMU adalah LUPE,

PENYAKIT IBADAH adalah RIAK,


PENYAKIT BUDI PEKERTI
adalah MEMUJI
DIRI,

PENYAKIT BERANI adalah KETERLALUAN,


PENYAKIT PEMURAH
adalah MENYEBUT-NYEBUT PEMBERIAN,


PENYAKIT CANTIK
adalah SOMBONG,

PENYAKIT BANGSAWAN adalah BANGGA,


PENYAKIT MALU
adalah LEMAH,

PENYAKIT MULIA adalah MENONJOLKAN DIRI,

PENYAKIT KAYA adalah KEDEKUT,


PENYAKIT TAAT
adalah BERLEBIH-LEBIHAN

dan PENYAKIT ADGAMA adalah HAWA NAFSU"

P/S: sebenarnye kite semua berpenyakit..jadi..samelah kite merawatnye..
tapi ustaz kate..'MENCEGAH itu lebih baik daripada MERAWAT"..like orang puteh kate..
PREVENT is better than CURE...hehe

Monday, 10 May 2010

konsep mix and match..

salam semua..=)

ya tajuk kite ari nie adalah mengenai konsep mix n match..
korang dpt tngkap x ape yang ak cube nk smpaikan kan nie..

mungkin ape yang korang pk kan x same dgn ape yang korang akn bc nnti..

ermm..
mungkinkah tjuk ak nie nk cite pasal fesyen..?



mungkin kah semua bj2 ini..
perlu di mixkan dgn colour seluar or skirt yang bersesuaian..??

atau..
mngkin pattern clothe begini perlu di mixkan dgn warne kasut yang pelbagai..?



mungkinkah flat shoes begini diperlukan..??



sng cite..
tnye lar image consultant korang..

ak bukan nk cita psl fesyen2 nie..

ini yang sebenarnye..

--->Rasullulah S.A.W pernah bersabda:

"barangsiapa hafal tujuh kalimat ini,ia terpandang mulia di sisi ALLAH dan malaikat serta di ampuni dosa-dosanye walau sebanyak buih laut,iaitu.."

1.Mengucap BISMILLAH pada tiap-tiap hendak melakukan suatu pekerjaan

2.Mengucap ALHAMDULILLAH pada tiap-tiap selesai melakukan sesuatu

3.Mengucap ASTAGFIRULLAH jika lidah terselit perkataan yang tidak sepatutnye

4.Mengucap INSYAALLAH jika merencanakan berbuat sesuatu di hari esok

5.Mengucap LA HAU LA WALA KUWWATA ILLA BILLAH jika menghadapi sesuatu yang x di sukai dan x di ingini

6.Mengucap INNALILLAH WA INNA ILAIHI RAJIUN jika manghadapi atau menerima musibah

7.Mengucap LA ILAHA ILLA ALLAH MUHAMMAD RASULULLAH sepanjang siang dan malam

Ucapkannya sehingga tak terpisah dari lidahnya dari tafsir hanafi,mudah-mudahan ingat,walau lambat -laun mudah-mudahan selalu,walau sambil lalu mudah-mudahan jadi bisa kerana SUAH BIASA!


p/s:inilah yang cik punye blogger mahu smpaikan..
mksudnye dicnie..
'mix' kn tujuh kalimah ini dalam satu situasi yang bersesuaian(seperti perkare di ats)..pasti ande rsai keberkatannye..insyaAllah..amin

bingkisan seorang anak buat insan tersayang..

video

p/s:ak suke lgu 'belaian IBU-hijjaz'

Thursday, 6 May 2010

penyucian dosa2 kecilku...

assalamualaikum..
n salam perpaduan n salam satu islam dan juga salam satu malaysia..
yeay!

gne citenye..
orng tua2 kate...
kalau kite sakit..
mknenye Allah nk uji kite..

kite thn or x..
ak disahkan..
oleh 'diri sendiri'..
bhwe ak telah mengalami DEMAM..



agknye mcm nie lar kot reaksi thermometer klu sdg ukur suhu aku..

p/s:nk ukur suhu td..
tp thermometer rosak pulak..=(

kalau dah demam..
alamatnye ader lar sekutu-sekutunye..
flu+batuk+sengal2 badan..

once flu ak dtg..
mmg terok beno2..

ekoran daripada demam..
gne la agknye lagak ak kat umah..
ho3x..



selubung lar maknenye..
kebah kan kembali..

ape2pun..
sbnrnye..
jagelah kecihatan kite..
pastikan keliling kite bersih dan sihat ye..
InsyaAllah semuenye ok..

barakalllah..^_^

Wednesday, 5 May 2010

kl mari..

assalamualaikum..

'kl mari'..
ho3x..
ape yg special..
KAMI ler..=)

ade wedding sedare..
smbil2 tue jln2 cri pengalaman..^_^

1st things..
mesti lar snap satu gmbr..



diriku disnap dr tepi..haha

pencarian..
jalan ke hotel..
terjupe nie pulak..




>telur cicak besa punye..haha

cube teka..
klu dpt teka wa bgi seposen..=)

di pendekkan cerita..
sbnrnye mlm sabtue ader wddng..
resepsi(bak kate syie..=))

nie lar pengantin brnye..
pang pa kopang kopang kopang kopang kopang kopang..
dum..dum..ha3x



kak nadia wit her hubby..
dokter VS leftenan..
SWEET~

p/s:maaf..gambr a little bit blur..cameragurl yg x reti ambk(my adk)..khi3

mlm tue kami sekeluarge pegi..
but my 2nd bro xde..
ader hal..
sedey..=(

thz r our picca..




KAMI~

p/s:nie pas da blk..
muke semue pnt belake..
tp still leh senyum..
say cheezey wedges..oppss!
smile!=)

ape2pun..kami seronok..
nk2 ak dn adk ak lar..



muke xleh belah r..
sempat lgi ambk walaupun dah penat tue..

p/s:gmbr ambk bwh lampu..huhu




dlm lif pun jdi lar..
asal xdak orang sudey..
tp ader CCTV..
opps!!
we r being caught!!OMG!..ha6

p/s:yang pasti..kami lr photographer TERBAEK punye..khi3

THE END~