UP TRAFFIC

Wednesday, 4 April 2012

kisah lucu ke? PART 1

bismillahirahmanirahim..
assalamualaikum..

nak di jadikan cerita..

sedang makan berjemaah..
ada segerombolan binatang nie berkerumun dekat lampu..

aku pun start cakap..
eh, kenape binatang tue kerumun kat lampu?

nak cakap tadi hujan, tak kot..
pagi tadi ada lah..

aku: eh, korang panggil binatang tue ape?

semua jawab "kekatu"


aku: owh, eh? kenapa kita panggil klakatu ek?

SEMUA GELAK GOLEK2 punya..

rakan 1: itulah, tadi kite dengar lina cakap klakatu..

semua rakan gelak tergolek2 lagi..

aku: tapi kan, kalau kite cakap kat rumah. takde sape pun tegur..

rakan 1/2/3/4: erm, entah2 semua kat dalam rumah tue cakap bende yang sama..

semua gelak tergolek2..

ok fine. (-_-")

ASLINER: aku rasa dari dulu kot aku dok sebut kekatu sebagai klakatu..haha


4 comments:

syahira yusof said...

hahahaha,,engat ta kite jln kat matrik mse mule2 pdt,,byk bende tu kat jlan,,sy jln je,tibe2 awak soh sy benti,,terkejut gile,,tibe2 awak ckp,,sian kalakatu tu,,,die na jalan,,jgn pijak die,and i was like laughing at u,really2 hard,,hehe

FATIN ATIQAH FATIN said...

Aku pong sebut klakatu.. :BB

Ati Masrif said...

tapi betuilah
kak ati pun panggil kalkatu..hik3

nabilah_2908 said...

eh..akak pun panggil klakatu gak...