UP TRAFFIC

Friday, 29 October 2010

rse mcm nk cmpak stokin..huhu

salam...
sudah pgi sabtu pun..=)

tjuk post kali ini mcm kelakar...
tp tue lar yg sbnrnye sye rse skrng..hoho

entri kali ini xberape nk pnjng pun...
tp padat dgn kate2 sye yg rse ingin meluahkan..
walaupun sbnrnye x kene pde sye...^_^

dalam membicarekan soal kerja berkumpulan...
kite semua perlu ader satu semangat..T.E.A.M.W.O.R.K




knpe sye tulis entri ini?
kerane pde hari yang lepas..
sye dpt saksikan satu kejadian yg relate dengan kerja berkumpulan...
kejadian yang berlaku apabila kerja di letakkan kepada seseorang yang di katakan 'ketua'..walaupun sbnrnye tidak..huhu
keadaanye seperti hal2 yang sebesar semut pun x boleh nk handle...aish..mcm mane tue..ish3

pde pendapat sye...
selepas kite join satu group,terdapat beberape perkare yang perlu di titikberatkan:

1) kite perlu TERIME seadenye ahli kumpulan kite..(smeade korang suke atau tidak..u have to accept it..ok?
2) kite perlu berusaha berbincang secare baik dalam kumpulan..jgn bersikap individualistik dlm kumpulan tersebut..kerane anda sekarang telah berade dlm SATU KUMPULAN..mengerti??
3) setiap ahli kumpulan perlu tahu peranan setiap orang di dalam kumpulan itu..( sameade anda di tugaskan untuk memerhati ke..atau di tugaskan untuk mencatit maklumat..terima dan lakukan kerja itu seikhlas yang mungkin)- semoga Allah memberkati semuanya..amin~

sye rse mungkin 3 yg ats ini adalah the main point that u need to emphasize on when u r in one group..

"work together is just like u r working together with ur family"





korang semua bagaikan satu buah keluarga yang erat..
tiada siapa yang dapat memisahkan..kecuali anda sendiri yang nk berpisah..(stat sudah ayt mengarut...huhu)

whatever it is..

"DON'T EVER BLAME OTHERS..BLAME URSELF WITH WHATEVER U DID"
-Dr. Hafeez-

"SENDIRI TANGGUNG JIKA ANDA MAHU BUAT.."

BICARE SYE: entri sye kali ini siyes mengarut..huhu..lack of idea ekceli...T_T

p/s: korang pernah ader mslh jika ader kerja berkumpulan? n ape yg korang buat lps tue..


4 comments:

ira-yoshida said...

akak, it happens to me..actually, kte bkn ketua tp sumenya bg kat kte wat...finally, kte yg siapkn sume...mrkh present pun agk kurg sbb takde team work..sedihnye....huh!

asliner said...

cianye ira..
kejadian nie berlaku mcm time kat mtrx jer...
pgg jwtn penolong..
tp buat kerja ketua..
(bukan nk mengate wan..ngeh3)
xpe..semoga Allah memberkati semuanye..peace~

NICK IRFAN said...

bak kata wonderpet "ape yg penting? keje sama" hehe

asliner said...

nick: tau xpe..