UP TRAFFIC

Thursday, 14 October 2010

for gurls+women only k!

salam..

pd pgi jumaat nie..
sye nk kongsikan satu artikel dgn korang..

UNTUK MU MUSLIMAH

MUSLIMAH YANG DIKASIHI......

Peliharalah auratmu walau dimana kau berada. Jangan biarkan keindahan dirimu menjadi tatapan lelaki yang bukan mahrammu.

MUSLIMAH YANG DIKASIHI......

Pelihara solatmu, tundukkan pandangan matamu dihadapan lelaki yang bukan milikmu. Kelak engkaulah yang bertuah ketika menjadi tetamu Allah. Moga-moga dirimu disambut penuh kasih oleh Bidadari Syurga Ainul Mardhiah.

MUSLIMAH YANG DIKASIHI......

Berakhlaklah dari panduan Rasulmu, contohi dan ikutinya. Pasti engkau yang bahagia. Sejuk mata memandang bercahaya dunia dengan hiasan muslimah solehah sepertimu.

MUSLIMAH YANG DIKASIHI.....

Jadikanlah dirimu seperti permata yang berharga dicelah kaca. Ikuti perintah agama, jauhi larangannya.Al-Quran panduan hidupmu, Hadith jadi sumber rujukanmu.

MUSLIMAH YANG DIKASIHI......

Jangan biarkan dirimu hanyut dengan arus kemodenan tanpa bekalan ilmu didada. Renungilah masa depanmu, tetapkan iman didada. Moga ia menjadi perisai buat dirimu.Jangan kail panjang sejengkal lautan dalam hendak diduga.

MUSLIMAH YANG DIKASIHI......

Nilai cintamu hanya pada Allah yang satu, kasihi Tuhanmu redhalah Islam menjadi agamamu, pasti tiada kecewa buatmu. Kelak satu hari nanti ada insan yang menantimu.

Berkat kasihmu pada Allah yang satu pasti itulah insan yang menjadi cintamu didunia wasilah dari Allah. Moga bertambah redha Allah padamu, melimpah kasihNya padamu kerana engkau meletak kasihmu padaNya dahulu sebelum cinta pada kekasih yang menjadi pilihan hatimu........

Muslimah yang ingin dirinye terbaik dan dipandang oleh Allah S.W.T

BICARE SYE: perkongsian dan peringatan dari sye dan buat sye semate-mate..^_^


4 comments:

nabilah_2908 said...

terima kasih..kerana sudi berkongsi artikel ini... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
OH MALAYSIA

NICK IRFAN said...

eh! klu sy terbaca mcm mne?

NICK IRFAN said...

alamak! sy laki tp dh terbca mcm mne?

asliner said...

kak nabilah: same2 kak..=)
nick irfan:anybody cn read ths article lorh..but specific for gurls n women