UP TRAFFIC

Saturday, 1 June 2013

For gegirl yang cepat perasan :)

Assalamualaikum :)

aku nie suke BW. dalam jalan-jalan tengok blog orang. aku nmpak satu entri yang menarik dimata aku. Aku bet semua perempuan did experience feeling perasan cepat. perasan orang suka dekat kita. tapi kalau ada yang tak pernah experience 'cepat perasan' ni..i wonder "serius kau tak pernah rasa macam tue dulu?" haha

orang cakap,perempuan nie cepat perasan. erm,aku sebagai perempuan aku akui. sebab aku pernah juga experience macam nie. tapi itu masa aku sekolah menegah. biasalah,budak-budak baru nak mengenal dunia luar. tapi itu dulu-dulu. pengalaman masa remaja sekolah sangat aku jadikan sebagai sempadan dan guide untuk aku lebih berhati-hati dengan dunia luar yang penuh akan pancaroba dan tipu daya nie. ecececeh. ayat tak macam kelakar pulak.adohai.

so, gurls out there. read this and take it as a reminder for yourself. buat aku jua. :)

petunjuk: i = lelaki ; you = perempuan

just because im texting u...doesnt mean that i like u..
just because i ask u out..doesnt mean that because you are hot.
just because i sent you "love" sign in fb or mms..doesnt mean that i love you..
just because i say that you are nice..doesnt mean that my girlfriend is worse than you..
just because i say that you are different from other girls..doesnt mean that you are really different from the girl that i used to know.
just because i say that i miss you..doenst mean that i really did..it is just "pemanis ayat" to start a conversation with you..


i got this opinion from sis Nurul :) feel free to visit her page.
may Allah bless you and your family. aku adalah silent reader blog kak Nurul. hihi


ya gurls.beware with sweet talker outside there. If he really likes and adore you because he wants to marry with you,proceed. If he want to know you for no reason,leave it.

ok. aku bercakap pasal cinta? apekah. haha

ok,bui bui :)


ASLINER: Tulisan aku lari. setting tak betul.sabar je lah.

11 comments:

anyss said...

Assalamualaikum,
Masa budak2 hingusan sekolah tingkatan 4 dulu lain la lalink...tiap hari dok perasan ngendap bayang2 ;)

SI MILLY'S said...

Ok. Selalu terjadi sebegini =.='

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Ermm...apapun hati2 ngan dunia luar dan bahaya cintan-cintun yg oves2.

Mysara Ab Rahman said...

lelaki ni suka beayat manis tp saje2..kte ni pmpuan plak cpt tersentuh..tu yg kne berhati2 kn..

Sarah Mohd Saleh said...

Hehe btul, laki ni ayat penuh manis, rase mcm nak tkencing manis rasenye, tp mmg gegurl cpt perasan, kejap2 wondering eh die ni minat aku ke, heh tp ego.ego kene maintain der.kalau tak tak ayu lewww.

Mizz Aiza said...

akak setuju sangat.. tak semua ayat manis tu bermakna dia dah jatuh cinta pada kita..

Aida Ismail said...

Pernah je terkena. Nak kata perasan, ye ke ek? Ye la kot. Hampeh sungguh beliau yang dimaksudkan iteww. Huhu~

asliner said...

anyss: hehe. kan. time remaja memang cepat perasan :P

kak milly: hehe. kite dulu pun lebih kurang :)

asliner said...

abang wan : betul. hati-hati dengan penangan cinta nie :P

mai: itulah.perempuan nie senang ambik pusing ape yang lelaki tue cakap. walaupun lelaki tue bergurau je..huhu

asliner said...

sarah: hehe..kene maintain ego ea..:)

kak aiza: kan kak. kadang-kadang mmg ade lelaki yang memang semulajadi perangai die suka guna ayat manis2 nie :)

asliner said...

aida: erm..kite rasa ramai perempuan pernah experience macam nie. don worry. i experienced once..keh3