UP TRAFFIC

Tuesday, 22 March 2011

geli woi..=P

bismillahirahmanirahim..
assalamulaikum..

pada pagi ini saya nak cerita pasal perkara yang menggelikan..
ok..
pacat..
kalau korang baca entri saya yang lepas..
saya ada cerita mengenai keberangkatan saya ke Gunung Senyum..

macam biasa, kalau dah hutan..
maknanya adalah 'binatang2 pelik' yang jarang sekali kita jumpa di UTM nie...

dan semestinya jumpe pacat..


woo...
geli..

ingatkan dah bersedia dari segi fizikal dan mental..
rupenya dah nak ke zero..
ahaha...

masa 1st time jumpe pacat..
pacat tue berjaya membuat percubaan memanjat ke kakiku..

dah namanya perempuan..
tak menjerit lah..
tapi saya terkejut sampai macam nak terjerit..

reaksi pertama:
"weyh syafiq..pacat nie warna ape?"

"warna coklat"

(nampak sangat tak pernah jumpa makhluk pacat nie..hehe)

reaksi kedua:
"hah..warna coklat?"
"weyh..ada pacat kat seluar nie..tolong2"
"tolong buangkan.."

"weyh..aku tak reti.."

seorang lagi member datang:

"meh2.."

akhirnya cubaan mengigit ku dapat dipatahkan!
oyeh!

ok...
macam biasa lah kan...
berjalan kat hutan sampai 4KM..
so probability untuk disinggah oleh pacat masih tinggi...

jadi...
sampai digua..
2 pacat telah naik ke kaki..

ouch!
very sakit ok..
erm..mungkin sebab dah lama dia hisap darah kat kaki..
dah namanya pun ada sucker!

memang memberi kesan dan juga meninggalkan 'nilai sentimental' lah..
huk3...(-__-)

moral of the story nya..

kalau nak msuk hutan..
  1. sembur dengan spray yang elak serangga tue..
  2. masukkan seluar dalam stoking..(kalau pacat naik pun, hanya naik kat seluar sahaja..hee)
  3. berjalan tengok bawah
erm..
tapi tak adventurelah macam nie..(^_^)

sekian sahaja cerita saya..

BICARE SYE: nnti saya nak msukkan enti mengenai trip kami ke GUNUNG SENYUM..=)

4 comments:

Ati Masrif said...

assalamulaikum dik,

pernah sekali semasa balik dari
kubur anak kak ati kena gigit pacat
di vontot dia...hairan boleh sampai
kesitu...hihi

nabilah_2908 said...

lama dah tk join aktiviti masuk hutan macam ni...bestnya...

ala..pacat tu nk manja2 je...hehe.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : FIRE STARTING AUTOMOBIL

NICK IRFAN said...

mmg ngeri pacat2 ni!!! sy boleh trauma kalau jmpa

Prince Halilintar said...

mai prince bg tips nk buang pacat..kalau asliner tarik je badan pacat tu xkan dpt buang, tapi klu pegang tang kepale die baru senang nak buang..klu selain kepala die mmg susah..tarik la camne pun still melekat jgk..