UP TRAFFIC

Monday, 14 March 2011

mencari konklusi..(^_^)

bismillahirahmanirahim..
assalamualaikum..

korang apa khabar?!
mesti sihat2 belaka sebab tiap2 hari update blog...=)

erm..
seperti biasa..
entri ringkas dari saya..

sebenarnya..
sedang saya sedang mencari jalan untuk keluar daripada stress...
erm..
stress ke?

tidak stress mane pun..
cuma sedikit tertekan..
biasalah..
harga yang perlu dibayar sebagai seorang pelajar..(^_^)

jalan terbaik untuk menghilangkan stress..
  1. jerit kuat2 dalam hati semasa dalam bilik - sebab takut ganggu rumate
  2. kalau boleh, banyakkan lagi masa mengacau rumate sendiri - sebab hanya dia(manusia) yang tahu bertapa stressnya diri ini (sebab dia rumate saya! haha)
  3. tengok movee untuk melepaskan tension juga merupakan idea yang baik- erm tengok cite hantu kak limah balik rumah kot! "kite bako je!" (^_^)
  4. menselimutkan diri anda dengan 'gebo' jugak ok..-itu salah cara untuk menunjukkan bahawa kita sedang 'mogok' dengan stress kita - kirenya melawan balik lah..=)
  5. dan sebenarnya..best way untuk mengelakkan stress kerana assignment2 yang tak siap adalah dengan membentuk satu 'action plan' - maksudnya, senaraikan waktu2 yang perlu untuk kita siapkan assignment, kerana KERJA LAST MINIT memang akan menambahkan stress anda ditahap yang lebih tinggi! (T_T)

BICARE SYE: belum cukup dengan penangan hantu2 malaysia, kini kolej saya dikejutkan dengan kehadiran 'oil man'..haha.
senang jer..kalau orang minyak buat kacau, kita backo jer! =) (ayat menyedapkan hati..huhu)


2 comments:

NICK IRFAN said...

huh! org minyak wujud lagi ke?

nabilah_2908 said...

ingtkn kt sini jer heboh pasal oil man ni...

betul la...bakor kan aje...badan tu dah siap bersalut dgn minyak..so proses2 pembakaran akan berjalan dgn lancar..huhu... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : HIJAU ITU INDAH PERMAI