UP TRAFFIC

Saturday, 20 August 2011

kesan cuaca di Malaysia

bismillahirahmanirahim..
assalamualaikum..

cuaca sejuk rasa COOL jer..
cuaca panas, ada 2 situasi yang mungkin membuatkan 'aku' berfikir banyak kali untuk lakukan:

  1. TIDAK BOLEH PAKAI BAJU HITAM SIANG HARI- kerana, baju yang bertemakan gelap especially HITAM, boleh meresap haba dan membuatkan badan berpeluh-peluh. Jadi eloklah pakai pakaian yang cerah, walaupun diri tak berapa nak cerah. (mood:terpaksa)
  2. TIDAK BOLEH PAKAI BAJU HITAM DI MALAM HARI- kerana, cuaca panas telah menyebabkan populasi nyamuk semakin meningkat. Kalau pakai baju hitam juga di malam hari, waktu tidur akan di ganggu akan kehadiran nyamuk spesis tak sedar diri nak hidap darah manusia! LOL

BICARA SYE: dahlah diri pencinta warna hitam..(-____-)

notabawahsekali: semburan shieldtox hanya boleh bertahan untuk beberapa jam je 'aku' rasa




6 comments:

miss faten said...

No. Make that semburan shieldtox hanya mampu bertahan selama beberapa minit! You want know why? Sebab nyamuk dah kebah! Diorang dah ada suntikan immunity, vaccination and all that stuff BAHAHAH :D

- abdul hadi abdul muti - said...

nyamuk memang suka warna hitam ke? huhu

nurul aida said...

tawu tape..nak g keje asik pk xbrani nak pakai tdung itam..sbb g keje jalan kaki..risiko utk cpt gelap n panas sgt tinggi..hehe

Prince Halilintar said...

suke kaler hitam ye cik asliner..hehe..jarang gurl suke kaler hitam ni ek..hehe

nabilah_2908 said...

tunggu la bila cuaca sejuk..boleh pakai baju hitam... ;)

asliner said...

fatin: tau takpe, semburan tidak lagi mampu untuk menumbangkan sekumpulan nyamuk

abdul hadi: bukan suka warna hitam..tapi suka keadaan yang gelap..kot..=)

aida: ala, aida takde maknanya hitam..hehe

prince: suka sangat..feveret..^^

kak nabilah: hehe..betul, tunggu hari sejuk..tapi kadang2 layankan jugak nafsu nak pakai baju hitam..hehe