UP TRAFFIC

Sunday, 14 August 2011

seni ape lagi yang berguna?

bismillahirahmanirahim..
assalamualaikum..

dulu terfikir untuk masuk class martial arts..
macam silat ke..
paling koman pun taekwando..LOL!

TAPI..
selepas kaji selidik dengan keadaan Malaysia yang semakin membimbangkan..
diri mula berfikir kembali..

kalau dulu jenayah ragut, rogol, menculik, dan seangkatan dengannya..
seni mempertahankan diri mungkin(pasti) berbaloi untuk mengatasi jenayah sebegini..
orang kata tue AT LEAST ada ilmu..

tetapi..
kalau tengok keadaan sekarang..
sesetengah manusia telah menunjukkan ketidaktemadunannya..
sebab punya hobi menyimbah asid..

"kau ingat asid tue air masak..senang-senang je nak simbah dekat orang lain!"

kalau ilmu seni mempertahankan diri boleh menghalang(dengan izin Allah) jenayah ragut dan seangkatan dengannya..
bagaimana kita nak elak jenayah 'penyimbahan asid' nie?

BICARA SYE: sentiasa amalkan ayatul kursi, untuk mengelakkan musibah menimpa diri..insyaAllah ada manfaatnya^^

nota bawah sekali: sangat risau dengan keadaan sekarang.. (-___-)



1 comment:

syahira yusof said...

pakai purdah,,,at least efek die ta teruk...janayah simbahasid tu ta tahu mcner na bendungdiorg just do it for fun,and random with no exact target,itu yang susah sgt,huhu