UP TRAFFIC

Saturday, 30 March 2013

pasangan kekasih bergaduh-aku terlibat sama

assalamualaikum..

eh. baca baik-baik tau tajuk kat atas. dah baca baik-baik. jangan salah tafsir pulak. yup, ada satu pasangan nie bergaduh. aku dikatakan terlibat sama? eh, takkan aku pulak yang jadi orang yang ketiga. haha

mestilah tidak. ada satu pasangan mat saleh nie bergaduh. si lelaki nie datang kolej perempuan nak bagi makanan. sebagai tanda nak pujuk lah. jadi, kebetulan dia nampak aku park motor. dia pun panggil aku.

"excuse me. i need your help"

"yeah. what kind of help?"

"can u pass this food to my friend."

"owh..ok. but what is your friend's name? and your name?"

"her name is fathimah (kalau aku tak salah dengar lah). and my name is mathi. the girl is with blonde hair"

"ok...:)"

"thank you very much. i really appreciate it" (4x kali kot dia cakap) - aku dah pelik dah time nie.

wa pun naik lah blok kawan dia tue. dengan niat tolong pass kan makanan tue.

aku ketuk 10 kali. tapi tak bukak. aku dah fikir macam mane pulak nie nak bagi die kalau dia tak bukak pintu kan. so, aku pun tepon lah kawan aku yang duduk satu blok and aras dengan girl with blonde hair nie.

lepas tue kawan aku tanya sama ada aku dapat makanan nie dari foreigner ke? aku cakap ya. then kawan aku cakap owh, mamat tue gaduh dengan makwe dia. dah berapa hari pakwe dia nie terjerit-jerit dari bawah panggil nama makwe dia. makwe dia buat tak tahu je. 

ihsan google

ok fine. aku terlibat sekali dengan konflik percintaan mereka. apekah.

last-last. aku ikat makanan tue dekat tombol pintu. dengan harapan girl tue nampak makanan tue dan aku dah selesaikan tanggungjawab aku nak tolong pass kan makanan tue. :)

sekian. 
bui bui.

ASLINER: macam-macam perangai orang sekarang. (-_-")

1 comment:

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Hahahah...mcm ni pun ada. Anyway, bgus jgklah awk x trlibat scr serius. This is indirect concern...hati2 yer lain kali. Bukan apa, nnt tak pasal2 awk plak kena, walhal niat awk baik. Huhuhu... :)