UP TRAFFIC

Monday, 20 December 2010

alternatif lain buat si penggemar ayam

bismillah..
assalamulaikum..

lame dah x menjenguk blog nie...
rindu pulak rsenye...
-__-

maaflar blogger2 sekalian...
sye..
ader diluar kawasan rumah...
so x dpt nk update blog..
bersame2 kuarge menikmati cuti..hehe

ok..
berbalik kepada entri sye..

time nk pulang kembali ke muar...
kami sekeluarge singgah mydin cawangan melake..

untuk menunaikan hajat si adik sye untuk memakan 'ayam goreng' buatan orang Islam..
iaitu...RFC


jom layan gambar kat bwh nie..



seperti KFC...RFC pun ader beg plastiknye..^_^


dah mcm rupe kotak happy meal dah..hehe



ayam dye pun boleh tahan besar jugak..yummy2



erm..
ader dalam 9 ketul ayam kami beli..


erm..
packet sos dye warne hijau...
tp yang x phmnye..
kenape orang yg layan kami bekalkan kami SOS TOMATO semuanye?
same ader mmg service dye mcm tue..
atau akk tue tersalah bagi...huhu

semua sekali hargenya..
lbh kurang rm25..(slps kene gov.tax)
standard lar tue...=)
(sye bukan penggemar ayam..tapi hanye makan ayam bile perlu)

ok..
sbnrnye RFC stand for RADIX FRIED CHICKEN..
bgi sesiape yang xtahu psl radix nie...

for me...
aym nie sdp..
tetapi mungkin orang lain akan kate xsesedap KFC...
adatla tue..
biasenye permulaan perniagaan mungkin x sesedap company yang dah establish...
tp ape yang sye pasti..
mereka2 pasti mencari jalan untuk menyedapkan resepi mereka..^_^

BICARE SYE: bile lar RFC nak bukak cawangan kat muar..nnti boleh support product Islam..=)
bagi sesiape yang ddk Shah Alam..RFC akan dibuka disane pde bulan 1 nnti! ^_^


p/s: saat kite menikmati mknn,ingatlah insan lain yang mungkin x senasib dengan kita..hargai kenikmatan yang telah diberikan Allah kepade kita..syukur Alhamdulillah~

6 comments:

syahira yusof said...

makcik,u still mcm dulu ta suke mkn ayam ye..hehe..na paha la tu..nyam2..engat ta kite slah bli mse bulan pose,supposed aku pat dada,u paha,tp tertukar,haha..merana ''korang'' berdua..rindu lak kat awak..mkn ayam tu,gain weight ,jgn kurus sgt..hehe

Prince Halilintar said...

wah..prince duk di s.alam, bole la merasa nanti klu dibuka disini..hehe

ekinodermata said...

hah??ade ke??x taw pon.. huhu..
kite antu ayam neh.. akak kene bwk kite p sane!!!

asliner said...

syie: mstilah..
sye suke ikan! ^_^
miss u too..=)

asliner said...

prince: klu dah bukak kat shah alam n dah mkn btau lar kat cnie..hehe

asliner said...

ekin: hehe..bleh jer...=)