UP TRAFFIC

Friday, 31 December 2010

sudah datang sekali..dan tidak akan datang lagi..

bismillah..
assalamualaikum...

bertemu kembali..=)

kalau mengikut kalendar Islam..
kita sebenarnye telah lama masuk ke tahun baru..
tapi sebagai menghormati penganut2 agama lain..
semua sudah sedia maklum bahawa kita akan memasuki ke tahun baru tepan jam 12.01a.m nnti..=)

ok..
2010..
pasti punye kenangan masing2..

so, saya nk review serba sedikit mengenai 'kejadian2' yang berlaku sepanjang tahun 2010..^_^

MENGENAI BLOG
  • terdapat satu entri gile meroyan cite pasal bola (minat punye pasal terhadap fussball..hehe) kalau tak percaye sile rujuk fussball
  • dan tahun 2010 nie lah saya dah decide tidak mahu cerita pasal match bola secare langsung disini..nnti ade orang cakap "asyik bola jer"..-__- (walaupun pada hakikatnya,tahun 2009 banyak entri pasal bola-match MU)
  • tahun 2010 tahun saya mule mengaktifkan balik aktiviti berBLOGGING dan berBLOGWALKING
  • tahun mule bertukarnya kata ganti diri, daripada AKU ke SAYA (skema sikit..^_^). Kalau tak silap start tarikh 24 July kot..hehe
  • dalam tahun 2010 nie jugak ader entri tertangguh mengenai Plagiat Workshop-part 2. (tetibe pulak rase malas nak buat sambungan..hehe)
  • hah! tahun nie tahun yang paling banyak dapat award..haha (bebanyak terima kasih buat NICK IRFAN, ira-yoshida..terharu..=)
  • merupakan tahun ade lagi satu tagged dari NICK IFRAN yang belum berkesempatan untuk menyelesaikannya (macam mane ek? huhuhu)
  • hah! taun nie jugak lar saya buat header baru buat kali kedua untuk blog BICARS SEORANG INSAN nie..(^_^)
DULU2

SEKARANG

lawa kan?
ceh! angkat bakul sendiri..=P

MENGENAI DIRIKU
  • merupakan tahun yang bertuah kerana 1st time dapat buat reunio bersama kawan2 sekolah rendah dahulu selepas bertangguh untuk beberape kali
  • tahun 2010 merupakan tahun saya pergi interview (secare tak sengaja TERpergi) untuk dapatkan tempat didalam pengurusan kelab SMART..^_^
  • erm..tahun nie jugak merupakan tahun saya menetapkan azam untuk mencapai result yang baik..(alhamdulillah tercapai..=)
  • merupakan tahun yang mana saya meletakkan diri sebagai cabaran untuk memperoleh DL..tetapi belum ada rezeki..(masih ader peluang lagi cik asliner!)
AZAMKU
  • mahu capai DL untuk sem nie..insyaAllah
  • tidak mahu tido selepas subuh (bile balik rumah jadik selalu nak tido lepas subuh..kat U tidak pulak..pelik betol..-__-
  • nak berjaya dalam aktiviti berpersatuan (cewah!)
  • mahu update blog tiap2 hari..hehe
  • mahu lihat blog saya diikuti ramai orang (erk..boleh ke? T_T)
  • mahu banyak belajar dari melagha..(skema tak ayat? haha)
selebihnye azam..
bia saya dan Allah sahaja yang tahu..
moga2 azam tahun ini dapat saya capai..
insyaAllah..(^_-)

erm..
mungkin inilah serba sedikit review sepanjang tahun 2010 mengenai blog ini dan diri saya sendiri..(^_^)

bagi yang menyambut tahun baru..
saya di sini mengucapkan..

"SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU!
SEMOGA DAPAT MENANAM AZAM YANG BARU UNTUK LEBIH MEMPERBAIKI DIRI DI MASA AKAN DATANG..insyaAllah"

BICARE SYE: mari sama2 mendoakan semoga tahun baru ini lebih baik daripada tahun sebelumnya..amin~ (^_^)


6 comments:

Prince Halilintar said...

semoga ape yang kite azamkan berjaya dilaksanakan tahun ini..slmt menyambut tahun 2011 juga..=)

NICK IRFAN said...

wah! thnkz nama sy pun ada jgk!! hehe ha! pasal tagged tu sy x kisah awk nk jwb ke x? :)

AzRy SyaFiQah said...

salam tahun baru as,
tapi bukan kita dah lama masuk tahun baru ke..hehe
tahun baru hijrah :P

masterfaiz said...

selamat tahun baru~
semoga azam dan cita2 tercapai.. terutama yang DL tu.. hehe

asliner said...

prince: insyaAllah..=)

nick:yeke x kisah? hehe

asliner said...

ika:hehe..memang dah lama msuk pun..
sje jer memenuhkan entri kat cnie..=)

faiz:yup..insyaAllah tercapai..
pemegang dekan 2 kali berturut2 xmahu kongsi tips ke? hehe