UP TRAFFIC

Wednesday, 20 April 2011

saya tidak ikut orang lain

bismilahirahmanirahim...
assalamualaikum..

dah kata rambut sahaja yang sama hitam..
tapi hati lain-lain..
maknenye style study pun lain-lain..
eh, ada kene mengena ke ayat ini! hehe (^_^")

erm..
tapi pokok pangkalnya..
sebenarnya hari ini memang nak msuk topik style study..

ada orang..
kalau hati sedikit goyah..
akan terikut orang punya style study..

kalau dia nampak kawan dia study berjam2 menelaah buku diatas meja..
maka dia pun TERgerak sedikit hati untuk turut serta di situ..


*too much pressure will not give any benefit to you*

jika kawan dia study dari malam ke subuh..
bertemankan minuman berkafein di sebelahnya..-STAY UP..
maka dia pun sekali lagi TERgerak hati untuk turut BER stay up..

jika ada kawannya mengamalkan study straight without break..
maka dia pun sama nak ikut serta..
memandangkan diri rasa TERcabar melihatkan kerajinan kawan dia itu!

ok..
sebenarnya..
depends pada diri ye..

jangan ikutkan 'kata sekeliling' rosak bahasa

jangan juga ikutkan kata hati..
nanti mati..

jadi ikutkan kata akal yang bijaksana lagi pandai itu..

it means that..
if u set already in your mind that your style(for study) is like this..
so just follow the flow..

don't get too fanatics with all this kind of styles ok..

tapi kalau nak ikut style study yang berguna ok ja..
macam STUDY AWAL2..
GROUP DISCUSSION KENE ADA..
MUST HAVE SHORT NOTE-IF NECESSARY...

contohi mereka-mereka yang berjaya..
mereka yang berjaya seperti nur amalina..

tidak semestinya stay up is the best way for you to success..

but if you dare to change the style..
make it something that are suit with your JIWA..
sebab takut merana+stress tetibe..

ok..
ini hanya pandangan saya semata-mata..
tiada kene mengena dengan merujuk kepada orang lain..

so the best way is STUDY SMART not HARD!

*terima kasih kerana membaca entri ini* (^_^)

BICARA SYE: kalau ada orang mengajak ku BERstay up malam2 sampai pkul 3-4..itu bukan caraku..malamku adalah waktu tidurku..dan siangku adalah malam untuk bekerja..(^^,)

7 comments:

Prince Halilintar said...

mulekan stdy dgn doa dulu ye..keep studying =)

syahira yusof said...

kafein+music..just so me..ahaha

TheChekJah said...

betul tu... tp jah rasa kalau kite tak tau lagi camne cara nak study smart, better study hard daripada tak study langsung.. alasan, tak tau nak study smart....

ira-yoshida said...

kte study guna youtube.. klw baca buku konfem tido..haha

nabilah_2908 said...

bagus ada rasa iri hati tu kan...tp biar berpada2.. ;)

teringt kt roomate akk dulu..cam gini la peelnya..

dia jenis yg suka tido awal...maka dia study awal..time dia study akk tido...bila dia dah tido..akk lak bgun study...

bila nampak akk bgun..dia pun bagun sekali..study gak sampai ke pagi... :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
TEMPAT CARI MAKAN YANG SUPERB!!

asliner said...

prince: thanx prince..=)

syie: yup..awak akan sentiasa dengan incik kafein+music..i noe you! =)

cikjah: erm..betul2 kalau tak tau tanya pada pakar..senang cite kalau nak study hard pun biar berpada2..=) tkot jem otak..hee

ira: wah..ini memang menggunakan teknologi sungguh..gudluck..=)

kak nabilah: betul kak..walaupun sebenarnye kita dah study..tapi bile nk tido,nampak rumate pulak study..memang rase TERCABAR!..akhirnya bangun balik untuk study..haha

Anonymous said...

~~~~~