UP TRAFFIC

Thursday, 7 April 2011

uish..menakutkan..(-_-)

bismilahirahmanirahim...
assalamualaikum..

ok..
tadi pergi jusco..
nak beli barang..
tetapi kedengaran suara tidak enak berkata..

"eh..kenape korang nak shopping lagi? bukan dah nak abes sem ke? orang siap dah kemas2 barang dah.."

dalam hati dah berkata:

"eh..haahlah..kenape kiteorang gi jusco ek?"
bukan dah nak abes sem ke..?"

bile fikir2 balik..
dan bile tengok bali barang-baran yang kami beli..
takdelah perkataan shopping tue..
hanya sekadar membeli barangan keperluan untuk sebulan akhir ini..
eceh..sadis jer dengar..haha..=)

dan sebenarnya bukan itu yang ingin saya katekan dan kongsikan disini..hee

sebenarnye..
tadi jalan2 kat jusco...
nampaklah seluar panjang..
like jeans..
tapi jenis boleh strech punya..

harga rm50..
erm..
agak mahal..
tapi reasonable lah tue..
seluar cantik kot..
harga pun mestilah cantik..

*kat situ sudah tErpesong niat asalP
kononnya nak beli due bende je..
tapi tup2 nak beli seluar pulak..hehe..

so..
mulakan operasi mencube seluar itu..
wow!
perfect..
IT SUIT WITH ME!

"wah..nak belilah.."-bisik hatiku~

niat itu terdorong ekoran rumate daku bertindak untuk membeli seluar itu..

"ish..bahaya betul pengaruh kawan nie.."-bentak daku

akhirnya decide untuk tidak membelinya..

dan rumateku berkata :

"erm..dah agak dah lina..kate je nak beli.." (sambil membuat muke MEMperli daku..huk2)

"hee.."-daku hanya mampu tersenyum..=)

lantas aku berkata..:

"bukan ape fana..masa kite nak beli seluar tue..kita rase macam ibu kita ada kat sebelah kita dan mengatakan "lina..jangan beli seluar itu..jangan membazir.."..

rumateku hanya mendengarkan kate2 ku itu sambil mengajuk ku..
dan datang kearah daku dan berkata:
"lina..jangan beli seluar itu.."

ahaha..
moral of the story..
kalau nak beli barang..
sila beli mengikut yang benar2 keperluan..
jangan based on desired..
memang kompem duit keluar macam air liur okeh!

BICARA SYE: erm..kalau ikutkan..senarai desired memang banyak..hehe.
dan oleh sebab kejadian ini..kawan2ku menklasifikasikan daku sebagai seorang yang jimat-cermat..benarkah? tepuk dada tanya diri sendiri..(^_^)

*thanx for reading this entri*


2 comments:

ira-yoshida said...

haha.. tapi tak termimpi2 ke klau tak beli?

aten punye gempaq gaban! said...

"lina.....jangan beli seluar tue......ngee~"