UP TRAFFIC

Saturday, 2 April 2011

weekand BLUES~

bismillahirahmanirahim..
assalamualaikum..

whoa...
dah hari ahad dah..
esok hari isnin...
mula start belajar balik..

pagi ini..
kedengaran di telingaku..

"assalamualaikum..apekah yang kamu buat asliner sepanjang hari minggu ini?"

"waalaikumusalam..saya banyak buang masa..
saya banyak menghabiskan masa hari minggu saya dengan memperbanyakkan aktiviti mengqada' tidur..saya juga banyak menghabiskan masa dengan menonton filem di laptop"

"tahukah kamu asliner, bahawa perbuatan kamu itu sia-sia?"

"kenapa pula sia-sia?"

"your examination is just around the corner?..
why you look so lazy?"

"owh..mengikut perancangan, saya hanya mahu melihat movee pada malam jumaat sahaja..dan tidak sangka malam semalam saya TERtengok movee juga..heee"

"macam mana awak boleh TERtengok?..
dimanakah pendirian awak?"

asliner hanya tunduk..
tidak mampu berkata ape2..
kerana jika difikirkan kembali..
"iya! memang betul..dimanakah pendirianku?!"


huu..
bayangkan kalau 'bende2' macam ini berlaku dekat kita..
mau tak gilo den..hehe

erm..
sebenarnya..
senang cita..
once kita dah plan nak buat ape untuk hari sekian2..
haruslah tetap pendirian disitu ya!

jangan biarkan nafsu mendatangi, menyelubungi dan menguasai diri kamu..
eceh..hyperbola kejap..(^_^)

ada paham cik asliner? =)

sekian sahaja entri kali ini..
thank for reading my entri..(^,^)

BICARA SYE: petang ini saya kene hadiri majlis hi-tea anjuran kolej..=)
*bersuka-ria lagi..haish*

3 comments:

Anonymous said...

study na...
xlama je lg nk exm,,..^^

NICK IRFAN said...

eh! sekali sekala tgk move xpe kot? hehe

Prince Halilintar said...

gunakanlah mase sebaik2 nya asliner..masih sempat lagi nak catch up sume yg xabis stdy tu..