UP TRAFFIC

Friday, 10 June 2011

penangan title seorang DOCTOR

bismillahirahmanirahim..
assalamualaikum..

kedengaran suatu petang..
ketika sesi pertunangan berlangsung..

"erm, boleh saya tahu yang mana bapanya Suraya?"-tanya bapa Ikhwan

"eh, terlupa pulak saya nak kenalkan."

"sibuk sangat bercakap"

"yang ini lah bapanya Suraya"-kata bapa saudara Suraya
(sambil menunjukkan ke arah bapanya Suraya)

"yang ini pula Ibunya, Siti Aminah"

"yang itu pula adiknya, Saidah"

"InsyaAllah, kalau tiada apa-apa halangan, akan ada seorang doktor dalam keluarga ini nanti"

"jadi tak perlu pergi ke doktor luar"-seloroh bapa saudara Suraya
(sambil merujuk kepada Saidah)

kedengaran suara yang bernada ketawa memecah kesunyian seketika


wah, penangan betul bakal doktor tue..
untung siapa yang bakal jadi doktor..

sesekali teringin dengar jugak...
"hah, yang ini bakal HUMAN RESOURCE(HR) manager kalau tiada aral melintang"

aik..
cemburu ke dengan course orang lain?

'nehi'..'nehi'!
cuba tanamkan dalam hati sifat bersyukur dengan apa yang telah kita lalui..
jangan sesali apa yang kita sedang lalui..
percaya bahawa pasti ada hikmah disebalik semua ini..

tamat~
thank you for reading this entry..(^_^)


BICARA SYE: sedang praktikkan dalam diri..




5 comments:

syahira yusof said...

oit..ape ni jeles2.hehe..HR tu okay la ina..hehe

miss faten said...

Semoga bakal doktor itu akan menjadi doktor yang sebenar - benarnya. The real doctor will not chase moneyyy ;)

aten punye gempaq gaban! said...

ok what...
"nie lah bakao CEO syarikat.."
"waaaaaahhhh!!!!"

Ati Masrif said...

salam,

apa2 asal aa kerja

tapi kak ati pun berangan anak
dpt course perubatan...hehe

asliner said...

syie: hehe..sje je..betul2 HR tue ok lah..=)

nur fatin: insyaAllah jadi doc yang sebenar..aku percaya pada dia..=)

aten: ya..OK what! ^_^