UP TRAFFIC

Sunday, 5 June 2011

!Puteri Kasih Ajak Berangan Jadi Jutawan!

bismillahirahmanirahim..
assalamulaikum..

cik nur fatin tag saya untuk join segmen ini..
yeay!


PUTERI KASIH ajak saya dreaming..hihi

ok..
andai diri ditakdirkan menjadi jutawan..

ada lah jugak beberapa perkara yang terpikir untuk dilaksanakan..

  • Mahu menghantar diri sendiri pergi ke Mekah..tunai rukun Islam yang kelima. Tetapi sebelum berangkat tue, menguasai ilmu-ilmu berkenaan menunaikan haji adalah sangat penting untuk diri. Jika di takdirkan berangkat ke Mekah selepas mendirikan' masjid', wajib bawa bersama dengan keluarga baru. Ingin merasai pengalaman yang pernah di lalui oleh ibu serta ayahku..insyaAllah..(^_^)
  • Berkeinginan untuk membeli segala kehendak/kemahuan yang melebihi keperluan..Kalau esok di takdirkan jadi jutawan(melampau benar!), esok jugak nak beli ipad 2, DSLR, telephone invisible..hihi
  • Mahu beli MINI COOPER dengan cash woi! Orang lain nak BMW, Porsche dan seangkatan dengannya tapi saya lebih memilih untuk beli MINI COOPER! Lebih feminin dan sesuai untuk insan comel macam saya nie..hihi (^_^)

  • Mahu beli camera LEICA with cash woo!. LEICA S2 DSLR. Tak tahu kenapa, tetapi design camera ini begitu comel buat saya..=). Design comel, harga pun comel! setelah di godek2 kat google..di convert dan di tambah dan tolak, harga untuk sebuah LEICA S2 camera ini hampir mencecah berbelas ribu woi! Kalau dapat beli cash kan besh! hihi. Tapi jika belum ditakdirkan menjadi jutawan lagi, bli yang NIKON atau CANON punya sudah! (^_^")

  • Mahu bina sebuah rumah untuk diri sendiri dan juga keluarga. Design rumah takdelah mewah sangat! Cuma cukuplah dekat sebelah kiri ada lanskap taman bersama kolam ikan yang boleh memberi inspirasi dan di sebelah kanannya di lengkapi dengan kolam renang untuk kanak-kanak dan juga dewasa! Keadaan dalam rumah mestilah bertingkatkan 2 tingkat, dan ada lift. Kemudahan lift itu untuk kemudahan warga-warga rumah yang mungkin 'rajin' untuk menggunakan tangga..hihi (^_-)
  • Mahu guna duit ini sebagai modal untuk memulakan perniagaan homestay keluarga! Abang yang pertama sebagai bussinessman yang merangkap sebagai creator and innitiator , abang yang kedua sebagai designer untuk homestay ini, saya sebagai 'HR manager' untuk bussines keluarga ini, adik sebagai promoter untuk perniagaan homestay keluarga ini dengan menggunakan ruangan multimedia. ^_^
  • Tidak punya niat untuk menggunakan perkhidmatan kad kredit. Jadi kalau nak beli barang kenelah cash!

erm..
rasanya kalau dapat tunaikan semuanya memang sangat awesome!

TETAPI cukup-cukuplah berangan cik asliner oi..hihi

Pagi-pagi ke kedai bersama Marsha
singgah ke kedai Mak Limah membeli beringin
berangan-angan tidak ada salahnya
asalkan jangan jadi seperti Mat Jenin!

ok..
dengan ini saya ingin tag..



sekian sahaja..
thank you for reading!

BICARA SYE: hampir sejam jugak saya buat entri nie..haha!



7 comments:

puteri kasih said...

terima kasih sebab sudi join :)

NICK IRFAN said...

alamak! sy kena jgk... insyaallah sy cuba tp x janji la..

nabilah_2908 said...

weeehhuu..xde tarikh tutup kan...? kalau tkde..boleh akak join.. ;)

fA!Z said...

lif leceh la.. baik pakai elevator.. hehe

asliner said...

puteri kasih: same2..=)

nick: takpe..if ade free time join lah..

kak nabilah: ade tarikh tutup..tapi lupe nak mentioned..huhu

faiz: eh, betul jugaklah..elevator lagi best..=)

puteri kasih said...

ada entri special untuk asliner di sini

http://www.puterikasih.com/2011/06/perniagaan-homestay-keluarga/

Hanim Mahali said...

tak salah berangan, jika diselangi dengan usaha... semoga impian tercapai... ^_^