UP TRAFFIC

Wednesday, 15 June 2011

sebuah basikal

bismillahirahmanirahim..
assalamualaikum..

setelah mencecah ke angka 21tahun(ikut tahun)..
inilah kali pertama saya naik basikal ke tempat kerja..
itupun kerana ketiadaan motor..
dan membawa kereta ke tempat kerja adalah not necessary(ayah kata)

betul jugak!
'awak tue tak layak jangan nak melaram nak bawak kereta ke tempat keje!'
naik basikal jer!

masa ayah kata, rasa nak tepuk pelahan-lahan je belakang dia..
huh! dia suruh saya bawak basikal..
haish, segannya..
kalau naik moto boleh cover muka guna helmet..
naik basikal apa yang boleh cover..

safety-100% memang letak kat tangan kita..
'kau bawak membab* buta memang senang orang nak langgar'
takda side mirror..
so, kepala kena main peranan untuk mengajak mata pandang ke belakang sebelum melintas..
risiko yang amat2!

ala, kata sejak lahir(tipu) boleh bawak basikal?
jadi 'ragam' pemandu motosikal mahupun kereta yang tidak mempedulikan keselamatan pembonceng basikal sepatutnya kau dah masak ye cik asliner..

end of entry~

thanks kerana sudi baca! (^_-)


credits to google~



BICARA SYE: basikal yang saya bawak ala-ala basikal chooper..sentimental value betul! (^_^")


7 comments:

syahira yusof said...

ina..hahah..comel la nek beskal .hehehe..seyes...awak keje ke mane naty?

NICK IRFAN said...

sy dh lama x bawak basikal last msa skola rendah je.. entah ingat lagi ke x? hehe

Ati Masrif said...

salam dik,

mudanya lagi 21 tahun baru
sama dgn SIL kak ati

berani tu naik basikal :)

Hanim Mahali said...

teringat zaman sekolah dulu menunggang basikal ke sekolah... ^_^

nabilah_2908 said...

comelnya...bawa basikal...apa nak heran...org2 kt Jepun tu...dah jadi kenderaan wajib di sana... :)

akak last bawa basikal..time sekolah..habis sekolah...dah tak naik lagi dah....sampai sekarang.. :)

aten punye gempaq gaban! said...

mesti kak lina comel jerk bawak basikal kan~~

asliner said...

syie: kan2..comel kalau naik basikal..hehe

nick: aik, takkan sampai tak ingat nak naik basikal..

kak ati: kak, 21 tue pun macam dah tue je bunyi nye..hehe. tapi like sangat sebab dah 21..hehe

kak hanim: kan? teringat masa zaman2 dulu naik basikal..=)

kak nabilah: hehe, naik basikal sebab ayah guna motor..kalau tidak dah naik motor..hee

aten:ahaha..comel gitue..=)