UP TRAFFIC

Thursday, 17 February 2011

entri tertunda: ada caranya

bismillah..
assalamualaikum

dah menjadi kebiasaa orang kita..(yang masih student)
untuk membuat aktiviti 'wakanabeb' kepada kawannya apabila rakannya akan menyambut hari kelahirannya..
istilah melayunya..
PRANK! ^_^

ok..
sebenarnya kalau nak buat 'aktiviti' ini..
korang semua kene follow tips ini..

  1. kene plan awal2..erm..kalau nak seminggu lebih awal pun boleh..=)
  2. untuk membuat PRANK ini..mesti mendapatkan kebenaran rakan terdekatnya+rumatenya sendiri (kerana hanya mereka yang mengetahui luar dan dalam diri target kita itu..^_^)
  3. sila dapatkan bahan yang bersesuaian untuk digunakan yang bertepatan dengan plan yang dirancang..(contohnya: tepung/bedak/air)
  4. tujuan PRANK ini mestilah ditujukan kepada si target itu..mesti..=)
  5. anda digalakkan mengenakan sekali rakan-rakan yang berada disekeliling (orang kedua yang perlu di PRANK adalah orang yang cuba mengenakan target kita..hehe)
  6. apabila PRANK sudah habis, semua yang terlibat hendaklah bersama2 mengemaskan kembali bilik/ruang yang telah digunakan untuk tujuan PRANK..(^_-)
  7. selepas selesai semua aktiviti mengemas, buatlah 'jamuan' kecil-kecilan dengan tujuan untuk bermesra dengan lebih dekat lagi bersama si target..hehe
  8. selesai 'jamuan' kecil-kecilan..baru anda dibenarkan balik..=)
  9. sebelum balik..sudi2 meminta maaf kat si target dengan berkata "maaflah ye..memang kami sengaja buat..hehe"
  10. doakan yang terbaik buat si target dan semua yang berada disana..=)
  11. ok..kini anda betul2 boleh balik..khi3 (^_^)

ok..
itulah tips yang perlu anda ikut..hehe

BICARE SYE: sebenarnya semalam baru je buat PRANK dekat nur aziera mohd yasin..dengan saya2 kene..hehe

p/s: selamat menyambut hari lahir cik azie!
semoga dipanjangkan lagi umur dan dimurahkan rezeki beserta ditetapkan imannya..amin~
segment jumaat saya akan buat petang ini atau malam ini...=)


4 comments:

nabilah_2908 said...

prank yg mcm mn bdy girl tu kena...?

jom ke APA KATA HATI pulak,
FAIRY TALES

Prince Halilintar said...

w'salam...
prince mase zaman stdy dulu pun pernah wat kat kawan..ramai2 plan siram air kat die..bile die masuk toilet je..semua dah ready dgn sorg satu baldi pastu jirus sama die..lps tu baru la kami belanja die makan..hehe

miss faten said...

PRANGG.
Kalau ejaan betul2 it's prank tau :))
Hoo. Nasib tepung semua dapat hilang dari baju, rambut dan muka ^^

asliner said...

kak nabilah : ambik tepung+campur dengan air..pastu selet kat bezday gurl banyak2..=)

prince:dengar cite kalau lelaki buat prank memang masyuk giler..bak kate orang "lelakikan takde perasaan..so buat jer prank abes2 an..=)

faten: tau xpe..nasib baik syampoo nisah memberi kesan..hehe