UP TRAFFIC

Saturday, 5 February 2011

entri tertunda : day 2 - day 4

bismillah..
assalamualaikum...

ok..
entri kali ini panjang kot..
sebab..
ade kombinasi entri 2 hari lepas...=)

DAY 2: Kuala Kangsar

kami gerak ke KK..
eh..
Kuala Kangsar..
nanti marah miss faten..hehe

kami tido di..

RM90 je..
sangat berbudget..=)


bilik kat hotel ini sangat comel..
sebab sebelah katil ada macam rak buku..^_^

lepas check in..
kami decide nak makan pulak..
tapi oleh kerana dah nak masuk waktu maghrib..
kami..
singgah sini..

masjid Ubudiyyah..
sangat lawa..
tapi sayangnya dalam masjid ruangannya agak kecik..(-__-)

betul tak prince?

DAY 3 : Ipoh

kemas2..
lepas itu check out!
sebelum bergerak..
kami decide mahu makan cendol dan laksa Kuala Kangsar..

ape ye name tempat ini?
tidak ingat..hehe


cendol+pulut@kacang


laksa kuala kangsar..=)
overall..
oklah..

lepas habis makan..
terus bergerak ke Ipoh..

sampai Ipoh terus pergi ke rumah pengantin..(sepupu perempuan kahwin)
jumpe saudara-mara..

malam itu..
majlis akad nikah..
ini adalah barang hantaran pihak perempuan dan pihak lelaki..


sangat lawa!

bak kata orang..
masa akad nikahlah paling berdebar2..
tunggu punya tunggu nak dengar suara lelaki menerima akad nikah dari wali pihak perempuan..
tetibe..
siap dah!

tidak kedengaran suara lelaki..
perkataan SAH jauh sekali..
orang2 perempuan semua saling pandang..
then berkate:
"eh,dah sah ke?"
"tak dengar pun.."
geli hati betul dengar..!(^_^)

DAY 4 : Ipoh (di majlis kahwin)

rewang2 lah sikit..=)
sebelum balik..

ambik gambar bersama pengantin..

lighting is not good!
so agak kecewa disitu! (-__-)
untuk pengetahuan korang..
pelamin itu hanya untuk sesi bergambar bersama keluarga sahaja..
tiada persandingan!
alhamdulillah =)


sedang tunggu mahu salam keluarga pengantin..
kami 4 beradik ambik gambar..



dulu..
kalau time raya je..
mesti keluarga masing2 pakat nak ambik gambar..
tidak terkira juga si 4 jejaka dibawah..
kalau time kecik2..
mereka2 lah yang sibuk gambar berempat..
dah besar nie..
salah seorang daripada mereka berkata

"weyh, kau dua orang..mari sini gambar ngan kiteorang"
"dulu time kecik2 gambar sama2"
"jom ambik gambar masa dah besar nie"


masa bergambar time kecik sangat nerd ok..
sekarang semua macam nak tunjuk stylo! haha

sebelum bergerak..
ternampak kelibat cousin perempuan sedang rewang bungkus nasi untuk sedare yang lain..
ape lagi..
snap lagi..
untuk kenang-kenangan..=)

mereka sangat happy..
walaupun sedang penat..=)

sekian sahaja percutian kami..haha


BICARE SYE: seronok bercuti..assignment masih ada yang belom siap..(-__-)


5 comments:

ira-yoshida said...

gi kenduri kawen rupanya..huhu

NICK IRFAN said...

sedap tgk makanan tu.. hehe

miss faten said...

Kenapa Alhamdulillah bila tiada persandingan??
Btw, apasal aku tengok abang kau berkaca mata hitam macam bergaya haaa Lina?? *wink wink*
Heheh ;PP

Ati Masrif said...

salam asliner,
seronok berjumpa saudara mara
time kenduri kahwin mmg dapat jumpa ramai2

adik beradik ramai ye..seronoklah
kak ati tak ramai adik beradik...

nabilah_2908 said...

serononknya dia bercuti...

bab akad nikah tu..teringt sepupu akk kawin thnu lepas...mcm tu gak gayanya...tau2 SAH je..xdgr lngsung suara.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BIRTHDAY DD