UP TRAFFIC

Tuesday, 18 January 2011

pelajar tidak hormat waktu?

bismillah..
assalamualaikum..

hah!
sekarang nie senang sangat nak jumpe pelajar2 yang tidak hormat waktu..
hormat waktu kat sini..
tidak lain tidak bukan adalah waktu maghrib..

waktu maghrib memang waktu yang 'paling seronok' bagi mereka..
tengok sahaja di padang2 bola sepak..
walaupun jarum jam sudah menunjukkan dekat no.7, tetapi mereka masih leka bermain..

kalau selagi itu tidak gelap, selagi itu mereka akan terus bermain..
mereka akan terus-menerus menyepak bola..
tanpa memikirkan bahawa mereka sebenarnye LUPE BAHAWA ITU WAKTU MAGHRIB!

bukan ke tidak elok kalau berada di luar kawasan rumah/kolej/seangkatan di waktu maghrib..
kate orang2 tua..
"banyak setan kat luar sane time maghrib2 macam nie!"

oh tidak!
manusia sekarang leka dengan kenikmatan dunia! (-__-)

BICARE SYE: mari kita sama2 manage our time dengan betulnye..nak main boleh..
tapi jangan sampai tidak ingat dunia....peace! =)

4 comments:

masterfaiz.com said...

belum lagi yang main futsal tengah malam sampai pagi buta!

erk.. off topic sket.. heheh

NICK IRFAN said...

kat flat sy lagi teruk langsung x hormat azan! cis!

Ati Masrif said...

salam dik,

tak tahulah budak2 sekarang ni..

nabilah_2908 said...

yg dok melekat kt dpn TV kul 7 ptg pun ramai gak..tul tak..? selagi tak habis cite tu..selagi tu la tk bergerak...;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
POPULAR ??