UP TRAFFIC

Monday, 24 January 2011

yang menjadi idaman kalbu?

bismillah..
assalamulaikum..

ok!
pasti semua punye impian masing2 yang korang hendak capai..

tadi masa kelas English..
lecturer kami bagi satu soalan...
dan dia suruh kami jawab..
soalannya..

"If you have RM1 million,3 things i would like to do. First.."

mari lihat jawapan saya..
selepas di translate..
  1. Saya nak guna duit itu untuk membuat satu pelaburan..kalau kita beli insurans,kita dikira membuat satu pelaburan kan? so, saya mahu beli insurans nyawa! ^_^
  2. Dengan duit itu juga saya mahu membeli barang2 yang merupakan KEHENDAK saya..contohnya, saya nak beli MINI COOPER! kereta idaman tue..=)
  3. Last, saya nak gunakan duit itu untuk bangunkan satu jabatan kebajikan. Kalau boleh nak namakan ASLINERIOUS HOME! (eceh! nak juga ada nama ASLINER..hehe)
itulah di antara 3 perkara yang saya nak lakukan..
tapikan..
kalau boleh nak gunakan duit itu untuk tujuan travelling..
tapi travelling yang berbentuk lasak..
macam aktiviti mendaki ke!
macam best!
teringin nak mendaki gunung..
jeles tengok abang selalu ada peluang mendaki gunung..(-__-)

korang pulak macam mana?
korang nak buat apa dengan duit 1juta tue? (^,^)

BICARE SYE: sudah 2 hari tak sempat nak berblogwalking..
maaf ye sahabat2..nanti saya singgah korang keesokan harinya..=)
oyeh!

5 comments:

NICK IRFAN said...

klu sy la duit byk2 ni xthu nk buat apa? bagi mak ayah je la kot? sbb sy ni pasal kewangan fail sikit.. hehe

Prince Halilintar said...

bgus cadangan investment tue..dgn duwet sebanyak tu boleh berlipat2 kaliganda lagi klu taw ilmu pelaburan..especially GOLD!

Ati Masrif said...

salam asliner,

terima kasih yer

nabilah_2908 said...

kalau akk dpt duit tu sekarang ni...

perkara pertama....

selesaikan semua hutang piutang..trutama ptpTipu tu...

lepas dah selesai urusan..baru fikir buat bnda lain..hehe.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SAYANGI PEMBACA ANDA

asliner said...

nick: wah! anak mithali nie..=)

prince: kite taknak invest emas..nak insurans jer..hehe

kak ati: welkam kak..=)

kak nabilah: eh, lupe pulak pasal PTPTN! kalau gitue 1st things yang nak buat adalah membayar kembali PT tue..hehe